Ymmärrä uupunutta, johda uuvuttamatta -kirja otettu vastaan erinomaisesti

15.12.2022

Ymmärrä uupunutta, johda uuvuttamatta – siinä on haastetta monille tämän ajan esihenkilöille, sillä jopa neljännes työikäisistä kokee uupumusta vuositasolla.

Valmentaja ja lääkäri Lari Karjulan kirjoittama esikoisteos Ymmärrä uupunutta, johda uuvuttamatta on otettu vastaan äärimmäisen hyvin. Kiitosta on saanut jo näin alkuvaiheessa kirjan ajankohtaisuus sekä käytännönläheisyys. Kirja pohjautuu useisiin uupumuksen läpikäyneiden kokemuksiin. Kirjassa pyritään ymmärtämään uupumuksen taustatekijöitä yksilö-, työyhteisö- ja johtamistasolla. Lisäksi kirja tarjoilee mahdollisia tapoja kehittää johtamista ja organisaatiokulttuuria terveeseen suuntaan. 

– Kirjan lähtökohtainen idea oli ymmärtää uupumuskokemus. Me ei-uupuneet ollaan aika pihalla siitä kokemuksesta, eikä se ole kovin hyvä lähtökohta. Useat johtajat ovat kovia suorittamaan, eikä uupumus välttämättä ole heille tuttua, kapasiteettia löytyy. Jos ei hahmota, mistä on kyse, voi olla myös vaikea johtaa siihen liittyviä asioita. Toivottavasti tämä kirja auttaa mahdollisimman monia johtajia ja esihenkilöitä, kertoilee kirjan kirjoittanut Lari Karjula.

Kirjan vastaanotto on ollut positiivinen niin lukijapalautteiden kuin kirjanjulkaisutilaisuuksien osallistujien osalta. Lukijapalautteet ovat olleet kiitettäviä ja palautteissa on kiitelty erityisesti ajankohtaiseen haasteeseen tarttumista. Esihenkilöt kaipaavat selvästi tukea uupumusten torjumiseen myös omissa tiimeissään. Lisäksi kiitosta on saanut kirjan monipuolinen ja ajatuksia herättelevä lähestymistapa. Kirjassa käsitellään uupumusta monilta suunnilta.

– Kirjan lähestymiskulmat perustuvat lukuisten uupumuksen kokeneiden haastatteluihin. Uupumus voi johtua todella monista erilaisista syistä, joten halusin tuoda niitä myös kirjaan mukaan herättämään parempaa ajattelua, esikoiskirjailija avaa kirjan perusideaa.

Kirjajulkkarit veti väkeä Helsingissä VALO Hotel & Workiin.

Helsingissä pidetyssä kirjanjulkistamistilaisuudeessa oli paikalla yli 80 ihmistä. Tilaisuuden tunnelma oli lämmin ja upea miljöö VALOssa oli tähän käyttöön varsin sopiva (VALOn porukka haastatteli myös Laria). Ohjelmassa oli Larin puheenvuoro kirjaprojektista sekä näkökulmia johtamiseen, paneelikeskustelu, verkostoitumista ja kahvit.
Oulussa pidetyssä tilaisuudessa oli vastaavanlainen ohjelma, ja paikalla oli niin ikään noin 80 ihmistä.

– En ole aiemmin julkkareita järjestänyt, mutta on ollut positiivista huomata, miten ihmiset ovat tykänneet! Rentous, vuorovaikutteisuus ja monipuolinen sisältö on selvästi toiminut. Moni on kehunut paneelikeskustelua, jolla on saatu myös asiaa tiukemmin esiin, Lari Karjula kertoo.

”Etäjulkkarit” pidetään vielä 15.12. klo 16-17. Osallistuminen on kaikille mahdollista tämän rekisteröitymissivun kautta.

Tutustu kirjaan lisää kirjasivulla.

Ota yhteyttä

Kirjoja lahjaksi johtoryhmälle tai esihenkilöille?
Toivotko valmennusta kirjan teemoista?

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.