Lari Karjula

Lääketieteen lisensiaatti
Kehitysjohtaja

Itsensä johtaminen sekä hyvinvoinnin johtaminen

“Nautin ihmisten kohtaamisesta, ja heidän auttamisensa tuntuu minulle hyvin merkitykselliseltä. Asiakkaan onnistuminen muutoksessa on minulle palkinto, joka saa jatkamaan työtäni. Valmennan erityisesti itsetuntemuksesta ja itsensä johtamista. Minulla on runsas kokemus Firstbeatin käytöstä. Lisäksi valmennan esimiehiä ja johtoryhmiä mm. hyvinvoinnin johtamisesta.

Itsensä johtamiseen liittyen minua innostaa erityisesti valmennukset liittyen henkilökohtaisen merkityksen löytymiseen, mielen hyvinvointiin, palautumiseen, stressinhallintaan, painonhallintaan sekä riippuvuuksiin – sen vaatiman äärimmäisen tapamuutoksen vuoksi.

Olen työskennellyt aiemmin lääkärinä sairaalassa ja terveyskeskuksessa, julkisella ja yksityisellä puolella. Olen luonteeltani innostaja, ja saan kiitosta taitavasta ihmisten kohtaamisesta. Kaikkein tärkeintä on mielestäni läsnäolo.”

Kilauta minulle

Kirjoitan kirjaa ”Uupuneen ääni”. Tutustu kirjoitusprosessiin ja seuraa matkaa Uupuneen ääni-sivulla.

VALMENNUSPALVELUT

Alla kuvattuna esimerkkejä palveluista, joilla autan asiakkaitani onnistumaan.

 

Self Leader -yksilövalmennus

Teen Self Leader -yksilövalmennuksia johtoryhmäläisille ja esimiehille. Yksilövalmennuksissa yleisin tarkoitus on varmistaa henkilön jaksaminen ja suorituskyky vaativassa työtilanteessa. Hyödynnän valmennuksessa mm. Älykäs itsensä johtaminen -arviota, Firstbeatia ja WorkPlace Big Five -persoonallisuusanalyysiä. Valmennuksia on useimmiten 3-8 kertaa.
Valmennuksissa käsitellään esimerkiksi itsetuntemusta, identiteettiä, muutoksen kompastuskiviä, vahvuuksia ja onnistumisia, palautumista ja arjen hallintaa, erinomaisen suorituskyvyn löytymistä.

Hinta alk. 200€ + ALV 24% /kerta

Työkykyjohtaminen -ryhmävalmennus

Työkykyjohtamisen ryhmävalmennuksessa hyödynnetään Hälsan valmennusprosessin mukaisia asioita sisältäen mm. ohjausryhmätyöskentelyn ja organisaatioon tutustumisen. Valmennuksissa pureudutaan työkykyjohtamiseen ajattelun, tunteen ja toiminnan tasolla.
Mitä työkykyjohtaminen lopulta on?
Miten voin johtajana/esimiehenä itse vaikuttaa asiaan?
Millaisia asioita voimme laittaa kuntoon jo tänään?
Miten organisaation strategia tukee henkilöstön työkykyä?

Esimerkkihinta:
15 esimiehen ryhmävalmennus sis. ennakkokartoitus ja haastattelut = 1 800 € + ALV 24%

Johtoryhmävalmennus sis. auditointi, ennakkokartoitus ja haastattelut = 2 000€ + ALV 24%

 

Työpaja tai puheenvuoro

Käyn pitämässä työpajoja ja puheenvuoroja erilaisissa tilaisuuksissa läsnä ja etänä. Suosituimpia aiheita ovat itsensä johtaminen, uni ja palautuminen, uupumus ja sen ehkäisy.

Esimerkkihinta:
Työpaja tai puheenvuoro 1-3h = 1 800 € + ALV 24%

 

Täsmävalmennus unettomuudesta kärsivälle

Olen valmentanut lähinnä unettomuudesta kärsiviä johtajia ja esimiehiä. Unettomuudesta kärsii jopa kolmannes suomalaisista, ja mm. stressi ja paine voi aiheuttaa johtajalla/esimiehelle vaikeuksia palautumisen kanssa. Uni on palautumisen tärkein elementti, ja ongelmat kasaantuvat herkästi, mikäli unen kanssa on vaikeuksia.
Autan lähtökohtaisesti kaikki valmennettavat siihen pisteeseen, että uni onnistuu hyvin. Valmennuksessa ei käytetä unilääkkeitä.

Hinta:
6 x 60 min valmennus, tarvittavat työkalut ja arviot = 1 400 € + ALV 24%

 

Täsmävalmennus nikotiinista irti

Valmennan ”harrastusmielessä” ihmisiä irti nikotiinista. Nikotiiniin liittyy niin fyysistä kuin sosiaalistakin riippuvuutta. Autan pääsemään irti nikotiinituotteista kokonaan niin, että valmennettava ei koe jäävänsä mistään paitsi, eikä mieli/keho kaipaa enää nikotiinia.
Valmennus kestää intensiivisemmin 3-4 kk ja kokonaisuudessaan noin vuoden ajan.

Esimerkkihinta:
Onnistunut valmennus (2kk ilman) = 1 000 € + ALV 24%
Epäonnistunut valmennus = 500€ + ALV 24%

Asiakaskokemuksia

Videotervehdys

Kuvagalleria

 
 

Blogi & tapahtumat

 

Työkykyjohtamisen elinkaari

Kuten tiedämme, suurimmassa osassa organisaatioista henkilöstö on ”kaikki kaikessa” ja yrityksen ehdottomasti tärkein elementti. Työkykyjohtaminen on hyvää johtamista, hyvää organisaatiokulttuuria ja hyvää terveyttä. Työkykyjohtaminen on olennainen osa organisaation strategiaa, sillä varmistetaan henkilöstön kyky tehdä työtään...

Lue lisää

 

Näin torjutaan uupumus

Miksi toinen uupuu ja toinen sen kuin porskuttaa? Onko osa ihmisistä heikkoja, kun eivät kestä elämän mukanaan tuomia paineita? Mikä tässä ajassa on vikana, kun uupumuksia ilmenee lähes jokaisella työpaikalla? Onko työelämässä tilaa normaaleille elämän...

Lue lisää

 

2020-luvun työssä jaksaminen vaatii yhteisöllisyyttä ja itsetuntemusta

Koronaviruspandemia vauhditti työelämän muutosta, joka olisi muuten ehkä kestänyt kymmenen vuotta. Se haastaa nykyajan työssäjaksamista. Yksilökeskeisyys on vaara jaksamiselle.

Lue lisää

 

Webinaari: Taltuta burnout-kulttuuri

Jatkuva kiire, toistuvat keskeytykset, alipalautuminen, uniongelmat, etätyöapatia, ylikuormitus, liiallinen työmäärä, epärealistiset odotukset, liialliset odotukset itseä kohtaan… Burnoutille on syitä valtava määrä – ja tällä hetkellä kohtaamme yhä enemmän syitä, joihin johtajat ja esihenkilöt eivät ole...

Lue lisää

 

Voittava joukkue -podcast jatkuu

Voittava joukkue -podcast on Osuuskauppa Arinan ja Hälsan yhteistyön rinnalla kulkeva sarja. Podcastissa hosteina toimii Hälsan Lari Karjula ja Arinan kehitysjohtaja Jari Karjalainen. Podcastin uusi jakso julkaistaan kunkin valmennuksen jälkeen eli noin kerran kuukaudessa. Podcastissa...

Lue lisää

 

Uusi SELF LEADER -valmennusohjelma kampittaa työkykyhaastetta

Uusi SELF LEADER -valmennusohjelma pureutuu laajaasti vaikuttavaan työkykyhaasteeseen. SELF LEADER:in avulla suomalaisista organisaatioista tehdään terveempiä ja toimintakykyisempiä! Ilmoittaudu mukaan lanseeraukseen SELF LEADER lyhyesti Uudenlainen itsensä johtamisen polku työterveyshuollon rinnalle. Valmennuksen toteutustapa on tukeutuu vahvasti pedagogiseen...

Lue lisää

 

Hullu idea toteutuu – univalmennusta kaikille suomalaisille

Hälsa on mukana yhteiskunnallisessa hankkeessa,  jonka tavoite on luoda hyvinvoinnista ilmiö. Ensimmäinen askel otetaan, kun Hälsa pääsee tarjoamaan univalmennusta marraskuun ajan kaikille suomalaisille. Uniongelmat koskettavat yli miljoonaa suomalaista. Hintalapuksi on arvioitu yksistään Suomessa yli 15...

Lue lisää

 

Työhyvinvoinnin johtaminen – organisaatiokulttuuri

Huippupuhuja Esa Saarinen saapuu Ouluun! Tervetuloa syventämään ajatteluasi organisaatiokulttuurin kehittämisestä.

Lue lisää

 

Hälsan ja Arinan yhteistyö käyntiin – kuuntele podcast

Nyt alkanut valmennus on noin vuoden mittainen matka, jonka tavoitteena on vahvistaa johtajuutta, kulttuurin johtamiseen liittyviä taitoja sekä kunkin esimiehen itsensä johtamisen taitoja.

Lue lisää

Minä vapaalla

Asun perheeni kanssa Oulussa. Normaaliaikoina liikun usein myös pääkaupunkiseudulla, ja se vielä kyllä aikaa perheeltäni. Lapset tuovat valtavasti sisältöä minun elämääni. Lapset ovat myös opettaneet minulle elämästä paljon.

Perhe- ja työelämältä irtoavan ”ylimääräisen” ajan käytän liikkumiseen ja pihalla puuhasteluun. Omakotitaloasujana pihalla riittää aina pientä hommaa. Liikunnan osalta harrastan enimmäkseen juoksua. Kun huomaan, että nyt on sopiva 30 minuutin rako, vetäisen lenkkarit jalkaan ja juoksen muutaman sadan metrin päästä kotoamme alkavaan maastoon ja lähialueen muille reiteille. Vaikka en ole mikään aktiivijuoksija, olen juossut elämän aikana viisi maratoonia. Se ei kuvasta niinkään paljoa kuntotasoani, vaan sitä miten yllytyshullu olen loppujen lopuksi. Juoksemisen lisäksi harrastan mm. jääkiekkoa.

Minun touhuja voi seurata Instagramissa @dockarju -tilin kautta.

Sosiaalinen media

Haluatko hyviä onnistumisia?

  • Miten rakennetaan hyvinvoinnista ilmiö?
  • Terveelliset elintavat
  • Itsetuntemus ja itsensä johtaminen
  • Uni ja palautuminen
  • Firstbeat
  • Mielen hyvinvointi ja suorituskyky

Jätä yhteystietosi ja Lari ottaa sinuun yhteyttä lähipäivinä.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.