Luovuuden ja innovatiivisuuden johtaminen, Susanna Rahkamo HR-seminaarissa

13.03.2019

Finlandia-talolla 10.4. pidettävässä työhyvinvoinnin johtamisen huippuseminaarin yksi esiintyjistä on johtamisen valmentaja Susanna Rahkamo aiheenaan ”Luovuuden ja innovatiivisuuden johtaminen”. Rahkamo on tekniikan tohtori, jonka väitöskirja käsitteli huippuasiantuntijuuteen kehittymistä ja luovuuden vaikutusta tässä prosessissa. Taitoluistelijana Rahkamo on voittanut EM-kultaa, MM-hopeaa ja kaksi MM-pronssia.

– Väitöskirjan kautta syntyi kuuden kriittisen elementin malli, jotka tarvitaan, että luovuus saadaan käyttöön, Rahkamo kertoo.

1. Sisäinen palo

Tarvitaan sisäistä paloa ja kiinnostusta, jotta uteliaisuus herää, ajatukset kohdentuvat ja luovuus lähtee liikkeelle. Johtamisen kannalta tärkeintä on, että miten synnytät ja ylläpidät tätä paloa.

2. Paljon duunia

Jotta pääset ajatuksellisesti uusiin maisemiin, niin se vaatii jatkuvaa osaamisen kehittämistä ja vaivannäköä.

3. Asioiden pallottelu

Luovuus vaatii valistuneiden kysymysten esittämistä ja niihin vastausten hakemista. Usein joku jossakin osaa vastata tai auttaa vastauksen löytymisessä. Näiden ihmisten ja tahojen kanssa tulee pyrkiä yhteistyöhön.

4. Näkemys

Kysymysten jälkeen on oleellista muodostaa oma näkemys. Pienien mikro-oivalluksien jälkeen syntyy kokonaiskuva, joka on oma uniikki näkemys, eikä muiden.

5. Käytäntöön soveltaminen

Oman näkemyksen siirtäminen teoksi. Hahmottaminen, että mikä on se ensimmäinen asia, joka pitää tehdä, ja mikä sen jälkeen. Myös, mitä ei tarvitse tehdä.

6. Rohkeus

Luottamus omaan ajatteluun tarkoittaa, että on myös kanttia toteuttaa oma näkemys. Johtamisen kannalta meidän täytyy jatkuvasti vahvistaa ihmisten rohkeutta tehdä jotain, mitä ei ole ennen tehty.

Tule keskustelemaan, verkostoitumaan sekä kuuntelemaan Rahkamon ja muiden esitykset Finlandia-talolle keskiviikkona 10.4. 8:30-16:00.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot

Hälsa tarjoaa jokaiselle osallistujalle maksutta Firstbeat Hyvinvointianalyysin (ovh. 150€ + ALV 24%).

Lisätietoja:
Janne Karjula
janne@halsa.fi
+35845 631 4322