Kolme vinkkiä tiimisi inspiroimiseen

18.12.2018

Inspirointi on motivaation herättämistä parempaan työtulokseen ja työstä nauttimiseen. Se on myös innostuksen herättämistä sekä yrityksen yleiseen kehitykseen että työntekijän omaan rooliin isossa kuvassa. Johtajalle tiimin inspiroiminen on tärkeä kyky, joka tulee erityisesti esille haastavina aikoina. Kun työntekijät ovat inspiroituneita, niin he yltävät parempiin työtuloksiin ja inspiroivat kollegoitaan samaan.

1. Haasta alaisiasi useammin

Usko tai älä, mutta alaisesi haluavat haasteita. Samat rutiinitehtävät päivästä toiseen puuduttavat motivoituneimmankin työntekijän. Vuonna 2017 tehdyn kyselyn mukaan 83% työntekijöistä, jotka ovat saaneet eteensä uusia haasteita, sanovat todennäköisesti pysyvänsä nykyisessä työpaikassaan.

Kommunikaatio on kaiken avain. Kysy työntekijöiltäsi, että saavatko he haasteellisia toimeksiantoja? Onko heillä vaikeuksia täyttää yrityksen asettamia standardeja? Yltävätkö he henkilökohtaisiin tavoitteisiinsa? Tarvitsevatko he vielä haasteellisimpia tehtäviä? Vai onko heidän työkuormansa jo nyt liian raskas?

Inspirointivinkki: Testaa sisäistä yrittäjyyttä (intrapreneurship). Anna jokaiselle työntekijälle kerran viikossa aikaa työskennellä intohimoprojektinsa parissa. Intohimoprojekti voi inspiroida suorittamaan myös muita työtehtäviä ja johtaa uusiin innovaatioihin, oppimisprosesseihin ja jopa yrityksen tulovirtoihin.

2. Uudista koulutukset

Useimmat tiimit kaipaavat jatkuvaa koulutusta. Huonosti toteutetut koulutukset voivat kuitenkin olla kaukana inspiroivista. Johtajan ajatusmallina toimii hyvin, että miettii tarkasti, mitä tiimi haluaa oppia ja mitä tiimin tulee oppia.

Harkitse koulutusten jakamista kahteen osaan, jossa 70% on käytäntöä ja 30% teoriaa. Malli voi inspiroida uuden oppimiseen, uusien käsitteiden hallintaan sekä niiden soveltamiseen arkisessa työelämässä.

Inspirointivinkki: Tunnista tiimisi koulutustarpeet ja keskustele uusista oppimismahdollisuuksista tiimisi kanssa viikoittain. Pidä ne mielessä, kun esittelet esimerkiksi uutta tuotetta tai markkinointisuunnitelmaa.

3. Julkinen tunnustus

Julkinen tunnustus työntekijän työpanoksesta on yksi parhaimmista keinoista inspiroida, koska sillä on pitkäjänteisiä vaikutuksia:

  • 70% työntekijöistä sanoo, että heidän motivaatio ja moraali nousisi merkittävästi, jos heidän esimiehensä kiittäisi enemmän.
  • Onnellisuus lisää tehokkuutta 31%.
  • Tunnustus lisää työntekijöiden sitoutumista jopa 60% asti.
  • Henkilöstön vaihtuvuus on 31% pienempi yrityksissä, joissa on rikas tunnustuskulttuuri

Inspirointivinkki: Anna tunnustus tiimisi jäsenelle ainakin kerran viikossa. Tee tämä joko tavallisessa tiimipalaverissa tai muussa julkisessa foorumissa.

Lisätietoja: 3 Simple Ways to Inspire Your Team Every Week

Etsitkö työkaluja inspiroivaan vuorovaikutukseen ja luottamuksen kehittämiseen työyhteisössäsi? Peili-käyttäytymisprofiili on monitoimityökalu itsensä johtamiseen ja kohtaamisten vahvistamiseen. Jätä yhteystietosi, niin me otamme sinuun yhteyttä!