Hälsa ja Pertec juhlivat yhdistymisen vuosipäivää

20.08.2020

Elokuun 20. päivä on kulunut tasan vuosi siitä, kun Hälsa vahvisti asemaansa merkittävänä johtamisen ja työhyvinvoinnin kumppanina ostamalla Pertec Consulting Oy:n. Ensimmäiseen vuoteen mahtuu paljon, joista merkittävin on koronaviruspandemia, mutta Hälsa on siitäkin noussut jaloilleen uudistumisen voimalla. 

Yrityskaupan hetkellä oli selkeää, että nuoren työhyvinvointiyrityksen Hälsan ja yli 20-vuotiaan johtamisen ja organisaatioiden valmennuksiin ja konsultointiin keskittyvän Pertecin yhdistymisessä on valtavat synergiaedut, joilla on luotu jotain ainutlaatuista suomalaisen työelämän kehittämisessä. 

– Johtoryhmä- ja esimiesvalmennusten konseptit ovat menneet todella paljon eteenpäin vuoden aikana. Niistä on tullut monipuolisempia, laadukkaampia ja syvempiä kokonaisuuksia, Hälsan toimitusjohtaja Janne Karjula aloittaa. 

– Pertecin kautta meille tuli mielettömästi kokemusta ja valmentajia, joilla on monipuoliset työurat takana erityyppisistä organisaatioista. Kun tämä kokemus ja Hälsan vahva pedagoginen osaaminen on yhdistetty, molempien erityyppinen asiakaskunta on saanut paljon hyötyä. 

Vaikka koronaviruspandemia aiheutti omat vaikeutensa viime keväälle, niin Karjula näkee ensimmäisen vuoden kokonaisuudessaan onnistuneeksi. 

– Ensimmäinen vuosi on kokonaisuudessaan mennyt hyvin. Olemme oppineet tuntemaan toisiamme ja erilaisia vahvuuksia, joita tiimistämme löytyy. Erilaisuus on todellinen voimavara, minkä myötä olemme päässeet tekemään monenlaista yhteistyötä ja jokainen on oppinut valtavasti vuoden aikana.

 

Sydänmaanlakka: ”Hälsa on hyvällä tiellä”

Pertecin perustaja Pentti Sydänmaanlakka oli Hälsan hallituksessa huhtikuuhun saakka. Vaikka hallitustyö onkin jäänyt pois kalenterista, niin alaa hän on seurannut tiiviisti. 

– Valmennusbisneksen tulevaisuus on entistä yllätyksellisempi. Tuskin palaamme vanhaan normaaliin ja nyt on haettava uusia, ennakkoluulottomia, rohkeita ja innovatiivisia ratkaisuja.  Kun yritykset yhdistyivät, niin samalla yhdistyi vankka kokemus ja nuoruuden innovatiivisuus. Uskon, että Hälsa on hyvällä tiellä, Sydänmaanlakka aloittaa. 

– On siirrytty verkkovalmennuksiin, lähiopetus on tänäkin syksynä vähäisempää ja todennäköisesti isot konferenssit ei ihan heti palaa. Edessä on epävarma ja yllätyksellinen tulevaisuus, jossa pitää rohkeasti kehittää jotain uutta, mikä sopii tilanteeseen. Voi olla, ettei valmennusbisneksessä eletä kauhean ruusuisia aikoja, jos uudistumispotentiaalia ei löydy.

 

Uudistuminen ja kehittyminen voimavaroina 

Hälsan tulevaisuudenvisio on olla kansainvälisesti arvostettu johtamisen ja työhyvinvoinnin kehittämisen edelläkävijä. Yrityksen toiminta-ajatus, missio on edesauttaa yksilöiden, tiimien ja organisaatioiden uudistumista, hyvinvointia ja tehokkuutta. 

– Toimiala on tänä aikana vahvassa murroksessa, kun siirrytään etätyöskentelyn maailmaan. Se samalla tarkoittaa, että meidän pitää kehittää entistä houkuttelevampia palvelukonsepteja tähän maailmaan. Näen, että juuri uudistuminen ja kehittyminen on meidän vahvuus. Parhaat ajat ovat edessäpäin, Karjula sanoo. 

Johtamisen ja työhyvinvoinnin saralla suurimmaksi trendiksi Karjula näkee yksilöiden valmentamisen. 

– Organisaation kehittyminen on enemmän ja enemmän sen varassa, että yksilöt kehittyvät ja fokus on siirtymässä yksilöiden valmentamiseen ja kehittämiseen. Olemme siirtymässä johtamisesta kohti dialogia, mikä on jo monessa organisaatiossa itsestäänselvyys. Siinä keskiössä on itseohjautuvuus. 

– Emme ole mielestäni yhteiskuntana oivaltaneet minkälainen menestystekijä hyvinvointi voi olla. Meillä on työelämässä liikaa ihmisiä, jotka eivät voi hyvin ja sitä kautta heidän suorittamisensa on vajaatehoista. 

Lisätietoja:
Janne Karjula
toimitusjohtaja
janne@halsa.fi
045 631 4322