Kävelen työpaikan lounasravintolaan. Kuuluu moninainen puheensorina. Otan oman annoksen, katson vapaan paikan ja istuudun siihen.

”Mutta tuo nukahtamisvaikeus…” kuuluu läheisestä pöydästä, ja samaanaikaan haukotus. Ulkoisesti perusterve tyyppi, jolla tuskin mitään ongelmia.

Jään miettimään. Mitä tämän henkilön nukahtamisvaikeus tarkoittaa hänen työkyvylleen? Kuinka hyvin hän suoriutuu päivän työtehtävistään huonosti nukutun yön jälkeen? Nyt häntä haukotuttuaa. Verensokeri on nyt ainakin tapissa kun on syöty hyvä lounas makean jälkiruoan kera.

Eteneekö työtehtävät yhtä nopeasti kuin aiemmin? Tuleeko huonosti nukutun yön jälkeen enempi unohduksia? Entä virheitä? Kuinka vakavia taikka kalliita seuraukset ovat? Sinä päivänä, viikossa, kuukaudessa tai vuodessa? Entä 5 vuodessa?

Mieleeni tulvii monet asiakkaat. Miten moni työikäinen kärsiikään asioista, jotka vaikuttavat heidän suorituskykyynsä.

Osalla on ongelmia nukahtamisen kanssa, osalla unenlaadun kanssa, toinen kärsii kivuista, toinen ahdistuksesta. Jonkun kotona on huolta aiheuttava perhetilanne, toisella painaa mieltä huonot välit työkaverin kanssa.

Monet ongelmista ovat sellaisia, että niissä tapahtuu edistystä kun asiaa lähtee työstämään.

Osa kaipaa apua enempi, osa vähempi.

Minkä verran teidän organisaatiossa on ongelmia, jotka voitaisiin korjata?

Me Hälsalla teemme tarvittaessa sekä selvitystyön että valmennustyön – hoidetaan ongelmat pois ja hyödynnetään se potentiaali mikä teidänkin hienossa henkilöstössä on!
Lari Karjula
Lääkäri, valmentaja

Jos kaipaat apua, laita viestiä tai soita minulle 050 352 9331 / lari@halsa.fi