Specim haluaa panostaa johtamiseen ja johtajien voimavarojen riittävyyteen

Specim on maailman johtava toimija spektrikuvantamisessa. Sen hyperspektrikameroita ja -ratkaisuja käytetään erilaisissa yhteiskunnallisesti merkittävissä sovelluksissa, kuten kiertotaloudessa, ruoan laadunvalvonnassa sekä ympäristön ja kasvuston tutkimisessa. Yhtiöllä on toimintaa kaikissa maanosissa ja toimistot Suomessa, USA:ssa, Kiinassa, Saksassa ja Espanjassa.

“Yhtiö kasvaa voimakkaasti ja haluamme panostaa johtotehtävissä toimivien henkilöiden valmiuksiin ja kyvykkyyksiin ihmisten johtamisessa, hyvään esimiestyöhön, sekä yhtenäisen johtamiskulttuurin luomiseen. Haluamme myös varmistaa, että johtajiemme omat voimavarat riittävät hektisessä globaalissa toimintaympäristössä”, kommentoi yhtiön toimitusjohtaja Tapio Kallonen.

Yhteistyö Hälsan kanssa alkoi vuonna 2021, jolloin toteutettiin laajennetulle johtoryhmälle suunnattu valmennus. Kokonaisuuteen kuului sekä ryhmävalmennusta että yksilövalmennusta Hälsan valmentajien johdolla.

“Hälsa oli meille entuudestaan jossain määrin tuttu, sillä olimme aiemmin keskustelleet Hälsan palvelutarjonnasta heidän kanssaan. Kun aloimme miettiä meille sopivaa yhteistyökumppania, olimme heihin yhteydessä ja keskustelimme valmennustarpeistamme. Hälsan työn kehittämisen toimintatapa sopii hyvin yhteen tavoitteidemme kanssa ja yhteistyö tuntui luontevalta. Myös Hälsalaisten luontainen innostuneisuus sekä käytännönläheinen lähestyminen valmennustyöhön teki meihin vaikutuksen,” yhtiön henkilöstöpäällikkö Sari Vuori perustelee.

Valmennus aloitettiin yhteisellä kick-offilla, jotta kaikille osallistujille muodostui yhtenäinen näkemys sen tavoitteista ja toteutuksesta. Ryhmävalmennusten välissä kokoontui ohjausryhmä, joka kävi läpi edellisen kerran palautteet ja asetti niiden perusteella tavoitteet seuraavalla valmennuskerralle.

Valmennuksen tukena käytettiin Älykäs johtaminen -arviota sekä Work Place Big Five -henkilö- ja tiiimiprofilointityökaluja. Lopuksi kerättiin osallistujapalaute, joka käytiin myös ohjausryhmässä läpi.

Tapio Kallonen pitää valmennusta onnistuneena: “Valmennukselle asetetut tavoitteet täyttyivät erinomaisesti. Mahdollistimme rakentavia ja kehittäviä keskusteluja, joita normaalissa päivittäisessä toiminnassa on haastavaa sekä fasilitoida että saavuttaa.”

“Voimme suositella Hälsaa lämpimästi. Valmentajat ovat ammattitaitoisia ja ohjelma oli hyvin suunniteltu. Valmentajat reagoivat hyvin muutostarpeisiimme myös kesken ohjelman,” Sari Vuori toteaa.

Lisätietoja:
Janne Karjula
toimitusjohtaja
045 631 4322
janne@halsa.fi

 

Ota yhteyttä

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.