Nummelalainen Muotolevy on vuonna 1974 perustettu kasvava ja kehittyvä perheyritys. Muotolevy suhtautuu intohimoisesti suomalaisen rakentamisen laadun sekä työ- ja asuinympäristöjen kehittämiseen.

Haastattelussamme

Harri Välimaa
toimitusjohtaja, Muotolevy Tilaratkaisut Oy


Lähtötilanne

– Olimme rakentaneet johtoryhmässämme strategiaamme kolmelle seuraavalle vuodelle itsenäisesti jo melko pitkälle. Myöhemmin syksyllä mietimme, että kuinka saisimme sen elämään meidän reilun 30 ihmisen organisaatiossamme. Otimme asian puheeksi Hälsan valmentajan kanssa ja mietimme, kuinka koko henkilökuntamme saataisiin mukaan kehitystyöhön, ja pohtimaan myös sitä, mitä tämä uusi strategiamme tarkoittaa käytännössä.

Miksi päädyttiin Hälsan valmennukseen?

– Olin tehnyt valmentajamme (Marita Hänninen) kanssa eri yrityksen tiimoilta aikanani yhteistyötä ja sitä kautta olemme pidemmältä ajalta tuttuja. Hälsan valmentajan maanläheinen tapa lähestyä aiheita ja ihmisiä oli merkittävä tekijä.

Mitä tehtiin?

Valmennuksessa käsittelimme yrityksemme strategiaa johtoryhmän kanssa ryhmänä sekä jokaisen kanssa henkilökohtaisesti. Keskustelimme esimerkiksi siitä, miten jokainen näki strategian yrityksemme kannalta. Tämän jälkeen pidimme työpajoja, joissa kävimme kokonaisuutta valmentajamme kanssa läpi ja analysoimme tilannettamme.

Seuraavaksi valitsimme yhdessä olennaisimmat aiheet ja keskeiset tavoitteemme sekä sopivat menetelmät, joilla lähdimme jalkauttamaan kokonaisuutta käytäntöön.

Suurin hyöty, jonka valmennus tarjosi?

– Tärkeintä oli mielestäni se, että ihmiset pääsivät kertomaan näkemyksensä ja mielipiteensä. Niinpä juuri tämän vuoksi pääsimme huomattavasti helpommin, nopeammin ja paremmin jalkauttamaan strategiatyötämme yrityksen käytäntöihin ja arkeen saakka. Oli mukava huomata, että Hälsan valmennuksen jälkeen tekeminen hoitui meillä sisäisesti.

Henkilöstömme oli tyytyväinen, että heidät otettiin osallistavasti ja arvostavasti mukaan tulevaisuutemme suunnitteluun. Tämän ansiosta ihmisten sitoutuminen olennaisiin asioihin on ollut hyvää.

Miten valmennus toteutettiin sinun näkökulmastasi tilaajana?

– Mielestäni valmennuskokonaisuus oli suunnittelultaan ja läpivienniltään sujuva alusta loppuun.

Valmennettavien palautteita

”Valmentaja ei korosta itseään, vaan löytää erilaisten ja erityyppisten ihmisten kanssa tavan kommunikoida. Uskottavuutta löytyy omana itsenä ja jokaista valmennettavaa arvostavalla tavalla.”

 

Lisätietoja:
Janne Karjula
toimitusjohtaja
045 631 4322
janne@halsa.fi

Ota yhteyttä

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.