Case Liedon kunta: ”Valmennus on todella joustava toteuttaa”

Uudistuva, luonnonläheinen ja monitaajamainen Liedon kunta sijaitsee Varsinais-Suomessa. Liedossa asuu yli 20 000 ihmistä – kunta tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet ihmisille ja yrityksille.

Haastattelussamme

Katja Laalo
henkilöstöpäällikkö, Liedon kunta

 

Lähtötilanne

– Meillä oli jo alun perin arjen kuntatyöhön hyvät peruseväät, mutta halusimme lähteä vanhojen keinojen rinnalla tekemään jotakin uutta ja kehittää olemassa olevia menetelmiämme. Strateginen tavoitteemme on myös työhyvinvoinnin edistäminen pitkäjänteisesti ja halusimme myös siihen ulkopuolista näkemystä.

Miksi päädyttiin Hälsan valmennukseen?

– Aikaisemmasta yhteistyöstämme Hälsan kanssa esimiesvalmennusten osalta oli jäänyt mukava kokemus. Lisäksi minulla, esimiehillämme ja työntekijöillämme oli mahdollisuus vaikuttaa valmennuskokonaisuuden sisältöihin juuri meidän tarpeemme mukaan.

Mitä tehtiin

– Saimme kokonaisvaltaisen valmennuksen toimintamme kehittämiseksi.

Suurin hyöty, jonka valmennus tarjosi?

– Sairauspoissaolot ovat vähentyneet. Pitkäkestoisina vaikutuksina on lisäksi saatu työyhteisöjen toimivuutta, esimiestyötä ja heidän vertaistukiryhmiään vahvistettua sekä henkilöstömme hyvinvointia parannettua.

Miten valmennus toteutettiin sinun näkökulmastasi tilaajana?

– Tämä oli minulle tilaajana todella joustava toteuttaa yhdessä Hälsan avulla, sillä valmennuksen organisointi käytännössä ei vaatinut kohtuuttomasti resursseja. Tämä oli kaiken kaikkiaan sujuva ratkaisu. Hälsa ja oma tiimimme sitoutuivat yhteiseen projektiin hyvin ja ohjausryhmä taustalla helpotti yhteistyötä.

Valmennettavien palautteita

”Valmentajien hyvä energia, reipas ote ja innostuneisuus loivat hyvän ilmapiirin tekemiselle.”

 

Lisätietoja:
Janne Karjula
toimitusjohtaja
045 631 4322
janne@halsa.fi

Ota yhteyttä

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.