Case Lantmännen Cerealia ”Yksilövalmennuksella uudelle tasolle”

Lantmännen Cerealia on johtava pohjoismainen elintarvikeyritys, Cerealia kehittää, valmistaa ja markkinoi laadukkaita tuotteita, joiden raaka-aineena on pohjoismainen vilja. Tuotemerkkimme, kuten Vaasan Koulunäkki, AXA ja GoGreen, kuuluvat Suomen tunnetuimpien ja pidetyimpien joukkoon.

Haastattelussamme

Mikko Savinko
maajohtaja, Lantmännen


Lähtötilanne

– En ollut tyytyväinen johtoryhmätyöskentelyyn. Ensin katsottiin johtoryhmätyöskentelyä kokonaisuutena ja sitten yksilöitä johtajina ja miten he johtavat ihmisiä. Myös työnjohdossa oli epäjatkuvuuskohta, sillä hommat jäivät työnjohtoon. Työnjohtajat eivät kokeneet itseään johtajiksi ja päättäjiksi, vaan sanansaattajiksi.

Miksi päädyttiin Hälsan valmennukseen?

– Tunnen valmentajan hyvin pitkältä ajalta. Olen itse ollut aiemmin hänen tiimissään alaisena kahdessa eri organisaatiossa. Mietin jo aiemmin, että hän voisi auttaa ihmisiämme ymmärtämään, mitä pitää tehdä ja siinä hän onnistui.

Suurin hyöty, jonka valmennus tarjosi?

– Yksilövalmennuksella olemme saaneet sekä johdon että työnjohdon johtamisen uudelle tasolle. Olen ollut vaikuttunut valmennuksen vaikuttavuudesta ja ratkaisukeskeisyydestä. Coachauksessa on saatu ymmärrystä osaamisen kapeikoista ja niissä kehitystä. Tämä valmennus johtamiseen antaa esimiehelle ja johdettaville ihan uuden kulman. Meillä on nyt paljon yhtenäisempi johtoryhmä. Kaikki pelaavat samaan maaliin. Rooleja jouduttiin myös muuttamaan: puolet ihmisistä löysi itsensä nykyisessä työssä ja puolet löysi uuden tehtävän. Tämä on jatkuvaa treeniä edelleen.

 

Lisätietoja:
Janne Karjula
toimitusjohtaja
045 631 4322
janne@halsa.fi

Ota yhteyttä

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.