Case Finn-Savotta Oy ”Hälsan kanssa yhteistyö on toiminut saumattomasti ensimmäisestä puhelinsoitosta lähtien”

Finn-Savotta Oy on 65 vuotta suunnitellut ja valmistanut korkealaatuisia kantolaitteita sekä telttoja vaativaan ammatti- ja vapaa-ajan käyttöön.

Haastattelussamme
Annika Ingo-Vesterinen
talous-ja henkilöstöpäällikkö, Finn-Savotta Oy


Lähtötilanne

– Finn-Savotta Oy on perheyritys kolmannessa polvessa. Elmo Valkeisen astuttua toimitusjohtajan saappaisiin vuonna 2016 on yritystä ja organisaatiota uudistettu voimakkaasti.

Systemaattinen ja tavoitteellinen henkilöstöjohtamisen kehittäminen polkaistiin käyntiin tultuani Savotalle töihin vuonna 2017. Oma tavoitteeni henkilöstön työhyvinvoinnin suhteen on kehittää työmenetelmiä ja -tapoja, esimiestyötä sekä työkyky- ja hyvinvointitoimintaa siten, että jokainen savottalainen voisi kokea työnsä merkitykselliseksi, innostua työstään ja päästä terveenä ja hyvinvoivana aikanaan eläkkeelle.

Miksi päädyttiin Hälsan valmennukseen?

– Savotalla ollaan tarkkoja sekä henkilöstön rekrytoinneissa että yhteistyökumppaneita valitessa siitä, että ihmisten välisten kemioiden pitää toimia. Hälsan kanssa yhteistyö on toiminut saumattomasti ensimmäisestä puhelinsoitosta lähtien.

Mitä tehtiin?

Sen lisäksi, että henkilöstöjohtamista on kehitetty sisäisesti itse, on Hälsa ollut loistava yhteiskumppani. Tähän mennessä Hälsalta on tilattu henkilöstön tyytyväisyysmittauksia sekä järjestetty yhteistyössä työyhteisön valmennuspäivät kerran vuodessa koko henkilökunnalle.

Tämän lisäksi on Hälsalta on ostettu esimiesvalmennusta ja Firstbeat-hyvinvointianalyysejä yrityksen johdolle. Omia vuoden kohokohtia ovat Hälsan järjestämät seminaarit, joista saa aina uusia ajatuksia henkilöstön työhyvinvoinnin kehittämiseen.

Suurin hyöty, jonka valmennus tarjosi?

– Esimerkiksi ensimmäisessä työyhteisövalmennuksessa henkilökunta joutui epämukavuusalueelle, mutta siitä tuli silti hyvää palautetta. Meillä ei ollut ennen järjestetty vastaavaa, mutta järjestetään kyllä ehdottomasti jatkossa.

Firstbeat-hyvinvointianalyysin jälkeen on nähty muutoksia ihmisten elintavoissa. Henkilöstön tyytyväisyysmittaukset ja niiden jälkeen järjestettävät purkutilaisuudet henkilökunnan kanssa ovat olleet myös hyödyllisiä ja antaneet konkreettisia esimerkkejä johdolle, miten työhyvinvointia ja tyytyväisyyttä voitaisiin parantaa.

Miten valmennus toteutettiin sinun näkökulmastasi tilaajana?

– Jos tulee hyvin toimeen yhteistyökumppanin kanssa, niin asiat hoituvat nopeasti ja sujuvasti siinä sivussa. Ulkopuolisen on myös helpompi herätellä kuin työkavereiden. Jatkakaa samaan malliin!

 

Lisätietoja:
Janne Karjula
toimitusjohtaja
045 631 4322
janne@halsa.fi

Ota yhteyttä

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.