Itsensä johtaminen ja uudistuminen

Itsensä johtaminen ja uudistuminen

Webinaari

”Kun loistan itse, saan muutkin loistamaan”

Me olemme jokainen oman yrityksemme eli Oy Minä Ab:n toimitusjohtajia. Hälsan toisessa webinaarissa huippuvalmentajat Susanna Rahkamo ja Henri Karjula pureutuivat itsensä johtamiseen, mikä on kaiken johtamisen perusta.

Johtaminen on vaikutusyritys toiseen, kun taas itsensä johtaminen on vaikutusyritys omaan itseensä. Kaikki hyvä johtaminen lähtee siitä, että miten johdat itseäsi. Jos sinulla on asiat erinomaisesti, tulet päivästä toiseen hymy huulilla työpaikalle ja olet hyvinvoiva, niin se tarttuu myös muihin.

– Kun aikoinaan tapasin Pentin (Sydänmaanlakka), niin itseeni iski hänen tapansa esittää asia kolmiona, jossa kulmat ovat tehokkuus, uudistuminen ja hyvinvointi, Rahkamo kertoo.

Hälsan valmennuksen yksi pääasiallisista viitekehyksistä on Sydänmaanlakan luoma itsensä johtamisen malli: Oy Minä Ab. Meistä jokainen on oman yrityksensä toimitusjohtaja – yrityksen, jota tulee osata johtaa hyvin, jotta sinä kukoistat ja menestyt.

Webinaarissa Rahkamo ja Karjula kävivät lävitse Oy Minä Ab -mallin viisi osastoa: keho, mieli, tunteet, arvot ja työ.

Keho

Keho on kaiken lähtökohta. Ilman tervettä ja hyvinvoivaa kehoa, meitä ei ole olemassa. Kun keho toimii, niin meillä ei ole tapana tiedostaa kehon merkittävyyttä, mutta kun joku kehossamme reistailee, niin tilanne on toinen.

– Keho ei ole suotta ensimmäisenä. Se on se, mihin me pystymme vaikuttamaan: syömmekö säännöllisesti, nukummeko ja liikummeko riittävästi. Aika pienilläkin muutoksilla voi saada suuria aikaan, Karjula huomauttaa.

Mieli

Mielen osastolla menevät mm. havaitseminen, ajatteleminen, muistaminen ja oppiminen. Ihmismielen ehkä korkein saavutus on luovuus, jolla sekä ihmiskunta että yksittäiset yksilöt ovat kyenneet mahtaviin saavutuksiin.

– Aika moni nykypäivänä kokee paljonkin stressiä, saa paljon tietoa eteensä ja sen jäsentäminen jää vaiheeseen. Yhden asian pureskeleminen kerrallaan voi auttaa tietotulvan annostelussa, muuten muisti voi alkaa pettämään, Rahkamo sanoo.

Tunteet

Tunnetasolla ovat emotionaaliset ja sosiaaliset toiminnot. Tärkeintä tällä osastolla on olla tietoinen omista tunteista sekä käsitellä ne, mutta myös ymmärtää muiden tunnetiloja, jotta voimme rakentaa hyviä vuorovaikutussuhteita.

– Tunnetaitoja voi opetella ja liian moni vetoaa vain siihen, että tämmöinen minä vain olen. Työyhteisöissä kannattaa pohtia, että minkälaista tunneilmastoa tuo paikalle. Haluaisitko olla itsesi työkaveri? Esimiehiä näissä jo tarkkaillaan, mutta se on yhtä lailla työntekijän vastuulla, että minkälainen on työympäristön vallitseva ilmapiiri, Karjula huomauttaa.

Arvot

Arvoilla tarkoitetaan henkisiä toimintoja, jotka liittyvät yksilön kokemaan merkitykseen ja tarkoitukseen. Yksilön kannattaa kokea elävänsä sellaista elämää, joka on itselleen merkityksellistä ja arvokasta. Hälsan valmennuksissa tulee usein esille kysymys, että mikä on arvon ja tavoitteen ero.

– Valmennuksissa tulee usein esille kysymys, että mikä on arvon ja tavoitteen ero. Yksinkertaistettuna hyvinvointi voi olla arvo. Tavoite taas voi olla, että harrastaa kolmena päivänä viikossa liikuntaa, Karjula kertoo.

Työ

Viides osasto on työ, joka tarkoittaa ammatillisia toimintoja. Se ei kuitenkaan tarkoita pelkkää ansiotyötä, vaan kaikkea tekemistä, joka liittyy ympäristöömme. Se käsittää ne asiat, joita me teemme päivittäin, jotta saamme oman potentiaalimme käyttöön.

– Jos päivittäinen tekeminen on liian vaikeata ja siitä ei selviä, niin se on aika tuskaista. Jos taas se on liian helppoa, niin se on myös tuskaista. Pitäisi olla kutkuttavan haastavaa, mutta ei liian. Kun pistää itsensä likoon, niin se tuottaa meille hyvinvointia, Rahkamo sanoo.


Jos et päässyt osallistumaan Hälsan tammikuun webinaariin, niin webinaaritallenteen löydät tästä linkistä.

Susanna Rahkamo ja Henri Karjula toimivat valmentajina kevään huippuvalmennuksessa ”Itsensä johtaminen ja uudistuminen”, joka pidetään Helsingissä 22.4. Käy tutustumassa ohjelmaan ja ilmoittautumassa mukaan!

Muut tilaisuudet 

MUUT TILAISUUDET

Psyykkinen palautuminen ja uni

Suomi nukkuu -teemakuukauden webinaari keskiviikkona 24.11. Psyykkinen palautuminen ja uni -webinaarissa vieraana Hälsan valmentaja, psykologi Dana Vainikka. Webinaarin hostina valmentajalääkäri Lari Karjula. Miten psyykkinen palautuminen ja uni liittyvät toisiinsa? Miten psyykkinen kuormitus vaikuttaa unen? Miten...

Lue lisää

Toimitusjohtajan yksinäisyys

Ylemmän johdon valmentaja Pasi Kouva ja Hälsan toimitusjohtaja Janne Karjula keskustelevat Hälsan tekemästä selvityksestä, jonka aiheena on toimitusjohtajan yksinäisyys.

Lue lisää

Mikä yhdistää menestyviä toimitusjohtajia?

Executive coachit Juha Martikainen ja Pasi Kouva keskustelevat kokemuksistaan, mikä tekee toimitusjohtajasta menestyvän.

Lue lisää

Haastavat tilanteet esimiestyössä

Haastavat vuorovaikutustilanteet ovat varmasti meille kaikille tuttuja. Työpaikoilla saattaa ilmetä tyytymättömyyttä, on kyse sitten palkasta, lomista, työtehtävistä tai johtamisesta. Vaikka erilaiset vuorovaikutukselliset haasteet ovat esimiehille arkipäivää, unohdetaan monesti, kuinka kuormittavia ne voivat olla. Samalla ne...

Lue lisää

Työkykyjohtamisen elinkaari

Kuten tiedämme, suurimmassa osassa organisaatioista henkilöstö on ”kaikki kaikessa” ja yrityksen ehdottomasti tärkein elementti. Työkykyjohtaminen on hyvää johtamista, hyvää organisaatiokulttuuria ja hyvää terveyttä. Työkykyjohtaminen on olennainen osa organisaation strategiaa, sillä varmistetaan henkilöstön kyky tehdä työtään...

Lue lisää

Webinaari: Taltuta burnout-kulttuuri

Jatkuva kiire, toistuvat keskeytykset, alipalautuminen, uniongelmat, etätyöapatia, ylikuormitus, liiallinen työmäärä, epärealistiset odotukset, liialliset odotukset itseä kohtaan… Burnoutille on syitä valtava määrä – ja tällä hetkellä kohtaamme yhä enemmän syitä, joihin johtajat ja esihenkilöt eivät ole...

Lue lisää

Ihmisten johtaminen kilpailuetu muutoksessa

Miten rakennetaan voittava joukkue? Mistä elementeistä rakentuu vahva ja menestyvä organisaatiokulttuuri?

Lue lisää

Miten järjestää virkistyspäivä etänä?

Etänä työskentely vaatii erityisen huomion ilmapiirin ja tiimihengen ylläpitämiseen. Tule mukaan webinaariin ja toteuta yhä parempia etätapahtumia!

Lue lisää

Aikaansaamisen taika

Marita Haapasalo ja Satu Pihlaja keskustelemassa ajankäytön hallinnasta, aikaansaamisesta, tavoitteista ja unelmista. Miten etenet kohti tavoitteitasi?

Lue lisää

Tunnetaidot: Miten johtaa tunteita?

Tunteita, tunnetaitoja ja tunteiden johtamista työelämässä ei voida enää sivuuttaa. Webinaarissa asiantuntijoina Susanna Rahkamo ja Camilla Tuominen.

Lue lisää

Tunnetaidot ja voittava kulttuuri

Tunnetaidot ovat tänä päivänä merkittävä tekijä voittavaa kulttuuria rakennettaessa. Tommy Hellsten vieraana Janne Karjulan moderoimassa webinaarissa!

Lue lisää

Tunnetaidot asiantuntijatyössä

Mikä on tunnetaitojen merkitys työelämässä? Miten tunnetaitoja voi kehittää? Mitä hyötyjä tunnetaitoinelle asiantuntijalle ja esimiehelle on tarjolla?

Lue lisää

Muutosjohtaminen: Muutoskyvykkyys kuntasektorilla, pysyykö johtaminen perässä?

Muutosjohtaminen: Muutoskyvykkyys kuntasektorilla, pysyykö johtaminen perässä? - webinaari. Työelämä muuttuu, mitä tarkoittaa muutoskyvykkyys kuntasektorilla?

Lue lisää

Ajankäyttö: Miten johtaa yksilön, tiimin ja yhteisöjen ajankäyttöä?

Osittain vallallaan on uskomus, että työt loppuvat tekemällä ja kiireettömällä ei ole tarpeeksi töitä. Haluatko hallita ja johtaa paremmin ajankäyttöäsi?

Lue lisää

Etäjohtaminen: kannustavaa yhteydenpitoa vai ahdistavaa kontrollointia

Usean organisaation menetyksen merkittävimmäksi tekijäksi on viime viikkoina noussut kyky johtaa etänä. Etäjohtamisessa hyvät ihmisten johtamisen taidot korostuvat. Mitkä ovat onnistuneen etäjohtamisen kulmakivet?

Lue lisää

Stressinhallinta ja palautuminen – timanttiset eväät poikkeusoloihin

Palautuminen ja stressi ovat tämän päivän työelämän kestohaasteita. Mikä on riittävä määrä palautumista? Miten ehdin palautua arjen tohinoiden keskellä riittävästi?

Lue lisää

Miten meidän tulee valmistautua tulevaisuuden tekoäly-yhteiskuntaan?

Mika Aaltonen ja Pentti Sydänmaanlakka pohtivat ihmisen roolia, työtä, organisointia ja johtamista tulevaisuuden tekoäly-yhteiskunnassa uutuuskirjojensa pohjalta.

Lue lisää

Pysy pinnalla! – Miten ylläpidän tasapainoa tässä ja nyt sekä rakennan pohjaa tulevaan

Miten arki pysyy hallinnassa työn, etäkoululaisten ja oman mielen kanssa? Miten jaksan ja pystyn katsomaan myös aikaan kriisin jälkeen? Miten tuen ja ruokin oppimista tästä kaikesta?

Lue lisää

Mitä huomioida poikkeustilanteiden johtamisessa?

Webinaarissa Juha Martikainen, Juha Hynynen ja Susanna Rahkamo kerääntyvät keskustelemaan poikkeustilanteessa johtamisesta. Organisaatiot ovat erilaisia, mutta on olemassa asioita, jotka suuressa osassa on hyvä huomioida. Webinaarissa käydään lävitse juuri niitä. Olemme keränneet tähän webinaariin äärimmäisen...

Lue lisää

Mielenhallinta – miten johdan itseäni ja erilaisia persoonia koronakriisissä?

Hälsan esimiesvalmentaja Aarne Kiviniemi ja psykologi Jaana Ojanen käyvät perjantaina 20.3. klo 13:00–13:45 pidettävässä webinaarissa lävitse mielenhallintaa poikkeuksellisessa tilanteessa.

Lue lisää

Innostu, innosta ja innovoi!

Älykäs johtaminen on jaettua johtamista. Onko omassa organisaatiossasi älykästä vai älytöntä johtamista? Tutustu tarkemmin webinaariin.

Lue lisää

Itsensä johtaminen ja uudistuminen

Johtaminen on vaikutusyritys toiseen, kun taas itsensä johtaminen on vaikutusyritys omaan itseensä. Kaikki hyvä johtaminen lähtee siitä, että miten johdat itseäsi. Jos sinulla on asiat erinomaisesti, tulet päivästä toiseen hymy huulilla työpaikalle ja olet hyvinvoiva, niin se tarttuu myös muihin.

Lue lisää

Kuinka palautuminen auttaa johtajaa menestymään

Mitä tulee huomioida, kun haluaa optimoida oman palautumisen sekä kuinka palautuminen auttaa johtajaa menestymään.

Lue lisää

Webinaari: Kuinka palautuminen auttaa johtajaa menestymään

Unesta ja palautumisesta puhutaan paljon, mutta tiedämmekö kuitenkaan, mitä palautuminen on ja miten sen voi saavuttaa. Ilman riittävää palautumista kehomme ylikuormittuu, joka heikentää kokonaisvaltaista hyvinvointiamme. Vain palautumalla hyvin saamme enemmän aikaan työssä sekä pystymme kehittymään....

Lue lisää