Ajankäyttö: Miten johtaa yksilön, tiimin ja yhteisöjen ajankäyttöä?

Ajankäyttö: Miten johtaa yksilön ja tiimin ajankäyttöä?

Webinaari 60 min

Onko sinulla jatkuva kiire? Puhutko jatkuvasti siitä, että sinulla on kiire? Syystä tai toisesta monissa työyhteisöissä on vallallaan uskomus, että työt loppuvat tekemällä ja kiireettömällä ei ole tarpeeksi töitä. Kiireellisen työ on jatkuvaa tulipalojen sammuttamista.

Webinaarissa vastataan mm. seuraaviin kysymyksiin:

  • Mitä on kiire, entä tehokas ajankäyttö?
  • Millaisia itsensä johtamisen taitoja tarvitaan hyvässä ajankäytössä?
  • Miten johtaa yksilön, tiimin ja verkostojen ajankäyttöä?

Katso tallenne

Huom! Webinaaritallenne katsottavissa jälkikäteen.

Puhujat

Marianne Heikkilä
Pääsihteeri ja päätoimittaja

Marianne Heikkilä on Marttaliiton pääsihteeri ja päätoimittaja, rovasti ja kahden aikuisen opiskelijan äiti Helsingistä, jolla on kahdeksan kummilasta ja monia bonuslapsia. Heikkilä toimii monissa kansalaisyhteiskunnan, säätiöiden ja yritysten hallituksissa sekä osallistuu monialaiseen vapaaehtoistoimintaan, joka antaa merkitystä arkeen.

Ajanhallinnan haasteet ja ahtaus sähköisessä kalenterissa ovat johtajan työssä tuttuja ilmiöitä, joiden hallitseminen edellyttää jatkuvaa ja avointa yhteistyötä, omien toimintatapojen muokkaamista sekä työyhteisön, verkostojen ja työryhmien risteytymistä ja avointa viestintää. Esimiehenä tehtäväni on mahdollistaa työskentelyrauha, välitavoitteet, priorisointi sekä tavoitteiden takarajat. Ajanhallinnan avain on oman työn priorisointi ja rajaus, työn rytmittäminen ja suunnittelu sekä keskeytyksien hallitseminen. Etätyössä riittävän hyvä on tarpeeksi. Armollisuus itseä ja toisia kohtaan kantaa pitkälle.

Henri Karjula
Päävalmentaja, pedagogi

Henri Karjula on Hälsan yksi perustajajäsen ja yrittäjä, koulutustaustaltaan opettaja. Henrin mielestä menestyneimmät työyhteisöt muodostuvat myös digiajan pyörteissä yksilöistä, joilla on voimavarat ladattuna, ja arki rullailee mukavasti. Henri on saanut valmentaa yli 10 000 suomalaista paremman työelämän puolesta. Valmennuksien myötä hän on ammentanut oppeja ja oivalluksia hyvästä itsensä johtamisesta, hyvästä johtamisesta ja tehokkaasta organisaatiokulttuurista. Henri on muutamien vuosien ajan saanut yhteensovittaa omaa asiantuntijatehtävää valmentajana sekä esimiehenä. Tämän myötä Henri on myös kantapään kautta oppinut, mitä on hyvä itsensä johtaminen ja ajanhallinta asiantuntijatyössä.

Aarne Kiviniemi
Johtamisen valmentaja

Aarne Kiviniemi on johtamisen valmentaja, kouluttaja ja sparraaja. Hän on myös 3-lapsisen perheen isä. Hän on itse kokenut kiireen ja paineen toimiessaan lähes 20 vuotta johtajana ja esimiehenä sekä monissa eri verkostoissa. Aarnen persoonallinen vahvuus ja samalla heikkous on ollut se, että visionäärisenä johtajana hän on innostuessaan menettänyt ajanhallinnan. Prosesseissa mennään yhä syvemmälle ja syvemmälle ajan kulumisesta välittämättä. Itsestä huolehtiminen ja perhe ovat kärsineet ja sovituista aikatauluista on ollut haasteellista pitää kiinni. Aarne on oppinut johtajana monia asioita viimeisen kymmenen vuoden aikana kantapään kautta. Oman ajanhallinnan kehittäminen on tarkoittanut pysähtymistä itseymmärryksen äärelle. Viimeiset vuodet ovat olleet täynnä lukemattomia oivalluksia, suunnitelmia sekä ohjausta ja sparrausta asetettujen ajanhallinnan tavoitteiden saavuttamiseksi. Tänään Aarne tietää, miten luova innostuva visionääri voi kehittyä ajanhallinnassa sekä ajanhallinnan johtamisessa. Jokainen voi kehittyä ajanhallinnassa, kun lähtee liikkeelle itsestä, saa motivaation syttymään ja lähtee kokeilemaan, mitkä käytännöt toimivat parhaiten arjessa.

Muut tilaisuudet 

MUUT TILAISUUDET

Toimitusjohtajan yksinäisyys

Ylemmän johdon valmentaja Pasi Kouva ja Hälsan toimitusjohtaja Janne Karjula keskustelevat Hälsan tekemästä selvityksestä, jonka aiheena on toimitusjohtajan yksinäisyys.

Lue lisää

Mikä yhdistää menestyviä toimitusjohtajia?

Executive coachit Juha Martikainen ja Pasi Kouva keskustelevat kokemuksistaan, mikä tekee toimitusjohtajasta menestyvän.

Lue lisää

Haastavat tilanteet esimiestyössä

Haastavat vuorovaikutustilanteet ovat varmasti meille kaikille tuttuja. Työpaikoilla saattaa ilmetä tyytymättömyyttä, on kyse sitten palkasta, lomista, työtehtävistä tai johtamisesta. Vaikka erilaiset vuorovaikutukselliset haasteet ovat esimiehille arkipäivää, unohdetaan monesti, kuinka kuormittavia ne voivat olla. Samalla ne...

Lue lisää

Työkykyjohtamisen elinkaari

Kuten tiedämme, suurimmassa osassa organisaatioista henkilöstö on ”kaikki kaikessa” ja yrityksen ehdottomasti tärkein elementti. Työkykyjohtaminen on hyvää johtamista, hyvää organisaatiokulttuuria ja hyvää terveyttä. Työkykyjohtaminen on olennainen osa organisaation strategiaa, sillä varmistetaan henkilöstön kyky tehdä työtään...

Lue lisää

Webinaari: Taltuta burnout-kulttuuri

Jatkuva kiire, toistuvat keskeytykset, alipalautuminen, uniongelmat, etätyöapatia, ylikuormitus, liiallinen työmäärä, epärealistiset odotukset, liialliset odotukset itseä kohtaan… Burnoutille on syitä valtava määrä – ja tällä hetkellä kohtaamme yhä enemmän syitä, joihin johtajat ja esihenkilöt eivät ole...

Lue lisää

Ihmisten johtaminen kilpailuetu muutoksessa

Miten rakennetaan voittava joukkue? Mistä elementeistä rakentuu vahva ja menestyvä organisaatiokulttuuri?

Lue lisää

Miten järjestää virkistyspäivä etänä?

Etänä työskentely vaatii erityisen huomion ilmapiirin ja tiimihengen ylläpitämiseen. Tule mukaan webinaariin ja toteuta yhä parempia etätapahtumia!

Lue lisää

Aikaansaamisen taika

Marita Haapasalo ja Satu Pihlaja keskustelemassa ajankäytön hallinnasta, aikaansaamisesta, tavoitteista ja unelmista. Miten etenet kohti tavoitteitasi?

Lue lisää

Tunnetaidot: Miten johtaa tunteita?

Tunteita, tunnetaitoja ja tunteiden johtamista työelämässä ei voida enää sivuuttaa. Webinaarissa asiantuntijoina Susanna Rahkamo ja Camilla Tuominen.

Lue lisää

Tunnetaidot ja voittava kulttuuri

Tunnetaidot ovat tänä päivänä merkittävä tekijä voittavaa kulttuuria rakennettaessa. Tommy Hellsten vieraana Janne Karjulan moderoimassa webinaarissa!

Lue lisää

Tunnetaidot asiantuntijatyössä

Mikä on tunnetaitojen merkitys työelämässä? Miten tunnetaitoja voi kehittää? Mitä hyötyjä tunnetaitoinelle asiantuntijalle ja esimiehelle on tarjolla?

Lue lisää

Muutosjohtaminen: Muutoskyvykkyys kuntasektorilla, pysyykö johtaminen perässä?

Muutosjohtaminen: Muutoskyvykkyys kuntasektorilla, pysyykö johtaminen perässä? - webinaari. Työelämä muuttuu, mitä tarkoittaa muutoskyvykkyys kuntasektorilla?

Lue lisää

Ajankäyttö: Miten johtaa yksilön, tiimin ja yhteisöjen ajankäyttöä?

Osittain vallallaan on uskomus, että työt loppuvat tekemällä ja kiireettömällä ei ole tarpeeksi töitä. Haluatko hallita ja johtaa paremmin ajankäyttöäsi?

Lue lisää

Etäjohtaminen: kannustavaa yhteydenpitoa vai ahdistavaa kontrollointia

Usean organisaation menetyksen merkittävimmäksi tekijäksi on viime viikkoina noussut kyky johtaa etänä. Etäjohtamisessa hyvät ihmisten johtamisen taidot korostuvat. Mitkä ovat onnistuneen etäjohtamisen kulmakivet?

Lue lisää

Stressinhallinta ja palautuminen – timanttiset eväät poikkeusoloihin

Palautuminen ja stressi ovat tämän päivän työelämän kestohaasteita. Mikä on riittävä määrä palautumista? Miten ehdin palautua arjen tohinoiden keskellä riittävästi?

Lue lisää

Miten meidän tulee valmistautua tulevaisuuden tekoäly-yhteiskuntaan?

Mika Aaltonen ja Pentti Sydänmaanlakka pohtivat ihmisen roolia, työtä, organisointia ja johtamista tulevaisuuden tekoäly-yhteiskunnassa uutuuskirjojensa pohjalta.

Lue lisää

Pysy pinnalla! – Miten ylläpidän tasapainoa tässä ja nyt sekä rakennan pohjaa tulevaan

Miten arki pysyy hallinnassa työn, etäkoululaisten ja oman mielen kanssa? Miten jaksan ja pystyn katsomaan myös aikaan kriisin jälkeen? Miten tuen ja ruokin oppimista tästä kaikesta?

Lue lisää

Mitä huomioida poikkeustilanteiden johtamisessa?

Webinaarissa Juha Martikainen, Juha Hynynen ja Susanna Rahkamo kerääntyvät keskustelemaan poikkeustilanteessa johtamisesta. Organisaatiot ovat erilaisia, mutta on olemassa asioita, jotka suuressa osassa on hyvä huomioida. Webinaarissa käydään lävitse juuri niitä. Olemme keränneet tähän webinaariin äärimmäisen...

Lue lisää

Mielenhallinta – miten johdan itseäni ja erilaisia persoonia koronakriisissä?

Hälsan esimiesvalmentaja Aarne Kiviniemi ja psykologi Jaana Ojanen käyvät perjantaina 20.3. klo 13:00–13:45 pidettävässä webinaarissa lävitse mielenhallintaa poikkeuksellisessa tilanteessa.

Lue lisää

Innostu, innosta ja innovoi!

Älykäs johtaminen on jaettua johtamista. Onko omassa organisaatiossasi älykästä vai älytöntä johtamista? Tutustu tarkemmin webinaariin.

Lue lisää

Itsensä johtaminen ja uudistuminen

Johtaminen on vaikutusyritys toiseen, kun taas itsensä johtaminen on vaikutusyritys omaan itseensä. Kaikki hyvä johtaminen lähtee siitä, että miten johdat itseäsi. Jos sinulla on asiat erinomaisesti, tulet päivästä toiseen hymy huulilla työpaikalle ja olet hyvinvoiva, niin se tarttuu myös muihin.

Lue lisää

Kuinka palautuminen auttaa johtajaa menestymään

Mitä tulee huomioida, kun haluaa optimoida oman palautumisen sekä kuinka palautuminen auttaa johtajaa menestymään.

Lue lisää

Webinaari: Kuinka palautuminen auttaa johtajaa menestymään

Unesta ja palautumisesta puhutaan paljon, mutta tiedämmekö kuitenkaan, mitä palautuminen on ja miten sen voi saavuttaa. Ilman riittävää palautumista kehomme ylikuormittuu, joka heikentää kokonaisvaltaista hyvinvointiamme. Vain palautumalla hyvin saamme enemmän aikaan työssä sekä pystymme kehittymään....

Lue lisää