fbpx

Ajankäyttö: Miten johtaa yksilön ja tiimin ajankäyttöä?

Webinaari 29.4. klo 10-11

Onko sinulla jatkuva kiire? Puhutko jatkuvasti siitä, että sinulla on kiire? Syystä tai toisesta monissa työyhteisöissä on vallallaan uskomus, että työt loppuvat tekemällä ja kiireettömällä ei ole tarpeeksi töitä. Kiireellisen työ on jatkuvaa tulipalojen sammuttamista. 

 

Webinaarissa vastataan mm. seuraaviin kysymyksiin:

  • Mitä on kiire, entä tehokas ajankäyttö?
  • Millaisia itsensä johtamisen taitoja tarvitaan hyvässä ajankäytössä?
  • Miten johtaa yksilön, tiimin ja verkostojen ajankäyttöä?

Ilmoittaudu maksutta

Huom! Webinaaritallenne katsottavissa jälkikäteen.

Puhujat

Marianne Heikkilä
Pääsihteeri ja päätoimittaja

Marianne Heikkilä on Marttaliiton pääsihteeri ja päätoimittaja, rovasti ja kahden aikuisen opiskelijan äiti Helsingistä, jolla on kahdeksan kummilasta ja monia bonuslapsia. Heikkilä toimii monissa kansalaisyhteiskunnan, säätiöiden ja yritysten hallituksissa sekä osallistuu monialaiseen vapaaehtoistoimintaan, joka antaa merkitystä arkeen.

Ajanhallinnan haasteet ja ahtaus sähköisessä kalenterissa ovat johtajan työssä tuttuja ilmiöitä, joiden hallitseminen edellyttää jatkuvaa ja avointa yhteistyötä, omien toimintatapojen muokkaamista sekä työyhteisön, verkostojen ja työryhmien risteytymistä ja avointa viestintää. Esimiehenä tehtäväni on mahdollistaa työskentelyrauha, välitavoitteet, priorisointi sekä tavoitteiden takarajat. Ajanhallinnan avain on oman työn priorisointi ja rajaus, työn rytmittäminen ja suunnittelu sekä keskeytyksien hallitseminen. Etätyössä riittävän hyvä on tarpeeksi. Armollisuus itseä ja toisia kohtaan kantaa pitkälle.

Henri Karjula
Päävalmentaja, pedagogi

Henri Karjula on Hälsan yksi perustajajäsen ja yrittäjä, koulutustaustaltaan opettaja. Henrin mielestä menestyneimmät työyhteisöt muodostuvat myös digiajan pyörteissä yksilöistä, joilla on voimavarat ladattuna, ja arki rullailee mukavasti. Henri on saanut valmentaa yli 10 000 suomalaista paremman työelämän puolesta. Valmennuksien myötä hän on ammentanut oppeja ja oivalluksia hyvästä itsensä johtamisesta, hyvästä johtamisesta ja tehokkaasta organisaatiokulttuurista. Henri on muutamien vuosien ajan saanut yhteensovittaa omaa asiantuntijatehtävää valmentajana sekä esimiehenä. Tämän myötä Henri on myös kantapään kautta oppinut, mitä on hyvä itsensä johtaminen ja ajanhallinta asiantuntijatyössä.

Aarne Kiviniemi
Johtamisen valmentaja

Aarne Kiviniemi on johtamisen valmentaja, kouluttaja ja sparraaja. Hän on myös 3-lapsisen perheen isä. Hän on itse kokenut kiireen ja paineen toimiessaan lähes 20 vuotta johtajana ja esimiehenä sekä monissa eri verkostoissa. Aarnen persoonallinen vahvuus ja samalla heikkous on ollut se, että visionäärisenä johtajana hän on innostuessaan menettänyt ajanhallinnan. Prosesseissa mennään yhä syvemmälle ja syvemmälle ajan kulumisesta välittämättä. Itsestä huolehtiminen ja perhe ovat kärsineet ja sovituista aikatauluista on ollut haasteellista pitää kiinni. Aarne on oppinut johtajana monia asioita viimeisen kymmenen vuoden aikana kantapään kautta. Oman ajanhallinnan kehittäminen on tarkoittanut pysähtymistä itseymmärryksen äärelle. Viimeiset vuodet ovat olleet täynnä lukemattomia oivalluksia, suunnitelmia sekä ohjausta ja sparrausta asetettujen ajanhallinnan tavoitteiden saavuttamiseksi. Tänään Aarne tietää, miten luova innostuva visionääri voi kehittyä ajanhallinnassa sekä ajanhallinnan johtamisessa. Jokainen voi kehittyä ajanhallinnassa, kun lähtee liikkeelle itsestä, saa motivaation syttymään ja lähtee kokeilemaan, mitkä käytännöt toimivat parhaiten arjessa.

Tunnetaidot asiantuntijatyössä

Usean organisaation menetyksen merkittävimmäksi tekijäksi on viime viikkoina noussut kyky johtaa etänä. Etäjohtamisessa hyvät ihmisten johtamisen taidot korostuvat. Mitkä ovat onnistuneen etäjohtamisen kulmakivet?

lue lisää

Mitä huomioida poikkeustilanteiden johtamisessa?

Webinaarissa Juha Martikainen, Juha Hynynen ja Susanna Rahkamo kerääntyvät keskustelemaan poikkeustilanteessa johtamisesta. Organisaatiot ovat erilaisia, mutta on olemassa asioita, jotka suuressa osassa on hyvä huomioida. Webinaarissa käydään lävitse juuri niitä....

lue lisää

Itsensä johtaminen ja uudistuminen

Johtaminen on vaikutusyritys toiseen, kun taas itsensä johtaminen on vaikutusyritys omaan itseensä. Kaikki hyvä johtaminen lähtee siitä, että miten johdat itseäsi. Jos sinulla on asiat erinomaisesti, tulet päivästä toiseen hymy huulilla työpaikalle ja olet hyvinvoiva, niin se tarttuu myös muihin.

lue lisää