fbpx

Etäjohtaminen: kannustavaa yhteydenpitoa vai ahdistavaa kontrollointia

Webinaari

Usean organisaation menetyksen merkittävimmäksi tekijäksi on viime viikkoina noussut kyky johtaa etänä. Etäjohtamisessa hyvät ihmisten johtamisen taidot korostuvat. Mitkä ovat onnistuneen etäjohtamisen kulmakivet?

Eeva Tikkanen käsittelee aihetta blogitekstissään ”Otetaan fyysistä etäisyyttä, mutta henkistä läheisyyttä.” – Kuinka johtaa etäällä, mutta läsnä ollen?
Käy lukemassa blogi ja katso webinaarin tallenne alta.

Webinaarissa käsitellään etäjohtamista:

  • Mitä on hyvä johtaminen?
  • Mitä on hyvä vuorovaikutus etäjohtamisessa?
  • Miten olla läsnä ja johtaa tiimiä etänä?
  • Vinkkejä hyvän etäpäivän rakentamiseen
  • Vinkkejä hyvään etäjohtamiseen

 

Katso tallenne

Puhujat

Ulla Vilkman
Etäjohtamisen ja etätyön asiantuntija

Ulla Vilkman on modernin työelämän kehittäjä, tietokirjailija ja kokenut valmentaja. Ullalla fokus on organisaatioissa, joissa työn aika- ja paikkasidonnaisuus ei ole merkityksellinen.

Eeva Tikkanen
KM, johdon- ja esimiesten työnohjaaja

Eeva Tikkanen on kokenut valmentaja, joka valmentaa asiakkaita osallistavilla ja motivoivilla, positiiviseen psykologiaan pohjautuvilla menetelmillä. Eevalla on halu kehittää koko organisaatiokulttuurista ihmisen kokonaisvaltaista hyvinvointia vahvistavaa.

Susanna Rahkamo
TkT, johdon valmentaja

Susanna Rahkamo on etäjohtamisen asiantuntija. Hän itse johtaa kolmea globaalitiimiä, joissa kaikki kommunikaatio tapahtuu etäyhteyksin ja virtuaalityökaluja hyödyntäen.

Tunnetaidot asiantuntijatyössä

Usean organisaation menetyksen merkittävimmäksi tekijäksi on viime viikkoina noussut kyky johtaa etänä. Etäjohtamisessa hyvät ihmisten johtamisen taidot korostuvat. Mitkä ovat onnistuneen etäjohtamisen kulmakivet?

lue lisää

Mitä huomioida poikkeustilanteiden johtamisessa?

Webinaarissa Juha Martikainen, Juha Hynynen ja Susanna Rahkamo kerääntyvät keskustelemaan poikkeustilanteessa johtamisesta. Organisaatiot ovat erilaisia, mutta on olemassa asioita, jotka suuressa osassa on hyvä huomioida. Webinaarissa käydään lävitse juuri niitä....

lue lisää

Itsensä johtaminen ja uudistuminen

Johtaminen on vaikutusyritys toiseen, kun taas itsensä johtaminen on vaikutusyritys omaan itseensä. Kaikki hyvä johtaminen lähtee siitä, että miten johdat itseäsi. Jos sinulla on asiat erinomaisesti, tulet päivästä toiseen hymy huulilla työpaikalle ja olet hyvinvoiva, niin se tarttuu myös muihin.

lue lisää