Susanna Rahkamo

Tekniikan tohtori, elintarviketieteiden maisteri
Esimiesvalmentaja

”Tehtäväni on katalysoida ajattelua.”

Mitä huippuus on?  Miten rakennan globaalin huipputiimin? Näitä kysymyksiä olen pohtinut ja ratkonut läpi urani: yhdessä asiakasorganisaatioitteni kanssa, johtamisen kenttään sijoittuvassa väitöskirjassani sekä jo huippu-urheilu-urallani. Väitöskirjani mallinsi, mikä on kriittistä huipuksi kasvamisessa.

Ydin ajatus valmentamisessani on parantaa johtamista – auttaa johtajia, esimiehiä ja tiimejä onnistumaan. Joustava monikanavainen valmentaminen on tehokasta sekä mielekästä ja helpottaa oppimisen nivomista arkeen. Myös nykyaikainen johtaminen on monikanavaista ja -muotoista. Teknologiaa ja ”mikro-oppimista” hyödyntäen osaamisen kehittäminen tulee osaksi arkea.

Tehtävänäni on katalysoida ajattelua, auttaa näkemään vahvuuksia sekä vahvistaa ja rohkaista uudistumista. Kehitän luovaa ja strategista ajattelua sekä kiinnitän erityishuomiota erilaisuuden hyödyntämiseen, vuorovaikutuksen parantamiseen sekä yhteisen merkityksen löytämiseen. Edistän valmennettavieni tilannetajun syventämisestä, tavoitteiden kirkastamisesta, mahdollisuuksien näkemisestä ja ratkaisujen löytämisestä.

Minulla on vankka kokemus johtoryhmätyöskentelystä, tiimien valmentamisesta ja itsensä johtamisesta sekä globaalien verkkopohjaisten oppimisjärjestelmien suunnittelusta ja hyödyntämisestä osana kokonaisvaltaista osaamisen kehittämistä.  Käytän erilaisia arviointimenetelmiä tilannearvion tekoon, kuten WorkPlace Big 5’ia, Firstbeatia, 360-arviointityökalua ja monia eri fasilitointimenetelmiä.  

Olen kehittänyt kahden moduulin johtotiimivalmennusprosessin vaikuttavuusarvioineen erityisesti johtoryhmien tarpeet mielessäni. Tutustu alta lisää.

Esimerkkejä valmennuksistani

Blogit, webinaarit ja tapahtumat

 

Tunnetaidot: Miten johtaa tunteita?

Tunteita, tunnetaitoja ja tunteiden johtamista työelämässä ei voida enää sivuuttaa. Webinaarissa asiantuntijoina Susanna Rahkamo ja Camilla Tuominen.

Lue lisää

 

Katosiko tiimisi tyhjyyteen? Työkaluja etäläsnäoloon

Moni organisaatio toimi kokonaan etänä jo ennen koronakriisiä ja nyt on hyvä kuulla muutama vinkki, miten ja millaisilla työkaluilla johtamisen etänä saa onnistumaan.

Lue lisää

 

Mitä huomioida poikkeustilanteiden johtamisessa?

Webinaarissa Juha Martikainen, Juha Hynynen ja Susanna Rahkamo kerääntyvät keskustelemaan poikkeustilanteessa johtamisesta. Organisaatiot ovat erilaisia, mutta on olemassa asioita, jotka suuressa osassa on hyvä huomioida. Webinaarissa käydään lävitse juuri niitä. Olemme keränneet tähän webinaariin äärimmäisen...

Lue lisää

 

Itsensä johtaminen ja uudistuminen

Johtaminen on vaikutusyritys toiseen, kun taas itsensä johtaminen on vaikutusyritys omaan itseensä. Kaikki hyvä johtaminen lähtee siitä, että miten johdat itseäsi. Jos sinulla on asiat erinomaisesti, tulet päivästä toiseen hymy huulilla työpaikalle ja olet hyvinvoiva, niin se tarttuu myös muihin.

Lue lisää

 

Itsensä johtaminen ja uudistuminen

”Kun loistan itse, saan muutkin loistamaan” Me olemme jokainen oman yrityksemme eli Oy Minä Ab:n toimitusjohtajia. Hälsan toisessa webinaarissa huippuvalmentajat Susanna Rahkamo ja Henri Karjula pureutuivat itsensä johtamiseen, mikä on kaiken johtamisen perusta. Johtaminen on...

Lue lisää

 

Webinaari: Itsensä johtaminen ja uudistuminen

”Oma hyvinvointisi säteilee ja vaikuttaa muihin.” Työelämä muuttuu, jossa ihmisiltä vaaditaan entistä enemmän joustavuutta, luovuutta, työn ja yksityiselämän yhteensovittamista ja jatkuvaa kyky uudistua. Itsensä johtaminen on myös hyvän johtamisen perusta. Jos haluat oppia johtamaan muita,...

Lue lisää

 

Työhyvinvoinnin johtamisen huippuseminaarissa käsiteltiin itsensä johtamista

Keskiviikkona 10.4.2019 Helsingin Finlandia-talolla pidettiin Hälsan kolmas Työhyvinvoinnin johtamisen huippuseminaari, jonka palautteiden kokonaiskeskiarvo oli 4,3 (asteikolla 1-5). Seminaarin teemana oli itsensä johtaminen.

Lue lisää

 

Luovuuden ja innovatiivisuuden johtaminen, Susanna Rahkamo HR-seminaarissa

Finlandia-talolla 10.4. pidettävässä työhyvinvoinnin johtamisen huippuseminaarin yksi esiintyjistä on johtamisen valmentaja Susanna Rahkamo aiheenaan ”Luovuuden ja innovatiivisuuden johtaminen”. Rahkamo on tekniikan tohtori, jonka väitöskirja käsitteli huippuasiantuntijuuteen kehittymistä ja luovuuden vaikutusta tässä prosessissa. Taitoluistelijana Rahkamo on...

Lue lisää

Sosiaalinen media

Kaipaatko vahvistusta näihin?

  • Johtajana kehittyminen
  • Johtajan itsensä johtaminen
  • Johtoryhmän kehittäminen
  • WorkPlace Big Five -persoonallisuusanalysi
  • Luovuuden johtaminen

Jätä yhteystietosi ja Susanna ottaa sinuun yhteyttä lähipäivinä.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.