Susanna Rahkamo

Tekniikan tohtori, elintarviketieteiden maisteri
Esimiesvalmentaja

”Tehtäväni on katalysoida ajattelua.”

Autan johtajia, esimiehiä ja tiimejä onnistumaan tehtävässään ja löytämään oman potentiaalinsa. Edistän valmennettavieni tilannetajun syventämisestä, tavoitteiden kirkastamisesta, mahdollisuuksien näkemisessä ja ratkaisujen löytämisessä. Tehtävänäni on katalysoida ajattelua.

Erityisalaani on uudistumisen kiihdyttäminen strategista ja luovaa ajattelua stimuloimalla sekä osaamiseen kehittämiseen innostamalla ja rohkeutta kasvattamalla. Väitöskirjassani mallinsi huippuasiantuntijuuden kehittymistä ja luovan ajattelun vaikutusta tähän prosessiin. Tutkimustyöni on auttanut löytämään kriittisiä tekijöitä, joita vahvistamalla uudistumista on mahdollista kiihdyttää.

Minulla on vankka kokemus johtoryhmätyöskentelystä, tiimien valmentamisesta ja itsensä johtamisesta sekä verkkopohjaisten oppimisjärjestelmien suunnittelusta ja hyödyntämisestä osana kokonaisvaltaista osaamisen kehittämistä. Käytän erilaisia arviointi menetelmiä tilannearvion tekoon, kuten WorkPlace Big Five, Firstbeat, 360 ja monia eri fasilitointimenetelmiä.

Blogit, webinaarit ja tapahtumat

 

Tunnetaidot: Miten johtaa tunteita?

Tunteita, tunnetaitoja ja tunteiden johtamista työelämässä ei voida enää sivuuttaa. Webinaarissa asiantuntijoina Susanna Rahkamo ja Camilla Tuominen.

Lue lisää

 

Mitä huomioida poikkeustilanteiden johtamisessa?

Webinaarissa Juha Martikainen, Juha Hynynen ja Susanna Rahkamo kerääntyvät keskustelemaan poikkeustilanteessa johtamisesta. Organisaatiot ovat erilaisia, mutta on olemassa asioita, jotka suuressa osassa on hyvä huomioida. Webinaarissa käydään lävitse juuri niitä. Olemme keränneet tähän webinaariin äärimmäisen...

Lue lisää

 

Itsensä johtaminen ja uudistuminen

Johtaminen on vaikutusyritys toiseen, kun taas itsensä johtaminen on vaikutusyritys omaan itseensä. Kaikki hyvä johtaminen lähtee siitä, että miten johdat itseäsi. Jos sinulla on asiat erinomaisesti, tulet päivästä toiseen hymy huulilla työpaikalle ja olet hyvinvoiva, niin se tarttuu myös muihin.

Lue lisää

 

Itsensä johtaminen ja uudistuminen

”Kun loistan itse, saan muutkin loistamaan” Me olemme jokainen oman yrityksemme eli Oy Minä Ab:n toimitusjohtajia. Hälsan toisessa webinaarissa huippuvalmentajat Susanna Rahkamo ja Henri Karjula pureutuivat itsensä johtamiseen, mikä on kaiken johtamisen perusta. Johtaminen on...

Lue lisää

 

Webinaari: Itsensä johtaminen ja uudistuminen

”Oma hyvinvointisi säteilee ja vaikuttaa muihin.” Työelämä muuttuu, jossa ihmisiltä vaaditaan entistä enemmän joustavuutta, luovuutta, työn ja yksityiselämän yhteensovittamista ja jatkuvaa kyky uudistua. Itsensä johtaminen on myös hyvän johtamisen perusta. Jos haluat oppia johtamaan muita,...

Lue lisää

 

Työhyvinvoinnin johtamisen huippuseminaarissa käsiteltiin itsensä johtamista

Keskiviikkona 10.4.2019 Helsingin Finlandia-talolla pidettiin Hälsan kolmas Työhyvinvoinnin johtamisen huippuseminaari, jonka palautteiden kokonaiskeskiarvo oli 4,3 (asteikolla 1-5). Seminaarin teemana oli itsensä johtaminen.

Lue lisää

 

Luovuuden ja innovatiivisuuden johtaminen, Susanna Rahkamo HR-seminaarissa

Finlandia-talolla 10.4. pidettävässä työhyvinvoinnin johtamisen huippuseminaarin yksi esiintyjistä on johtamisen valmentaja Susanna Rahkamo aiheenaan ”Luovuuden ja innovatiivisuuden johtaminen”. Rahkamo on tekniikan tohtori, jonka väitöskirja käsitteli huippuasiantuntijuuteen kehittymistä ja luovuuden vaikutusta tässä prosessissa. Taitoluistelijana Rahkamo on...

Lue lisää

Sosiaalinen media

Kaipaatko vahvistusta näihin?

  • Johtajana kehittyminen
  • Johtajan itsensä johtaminen
  • Johtoryhmän kehittäminen
  • WorkPlace Big Five -persoonallisuusanalysi
  • Luovuuden johtaminen

Jätä yhteystietosi ja Susanna ottaa sinuun yhteyttä lähipäivinä.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.